Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
-L-
A finocchiona szó az olasz finocchi-kömény kifejezésből ered. Ez a szalámi Toscanaból, Greve in Chiantiból származik. Hosszú folyamat szükséges az előállításához. A disznóhúst (főleg a lapockát és a hasalját) ledarálják édesköménymaggal, majd vörösborban pácolják....
A lazac húsáról levágott nyesedék. Elvben senkinek sem kell. Azért, persze használható!
A lencse (Lens Culinaris) ősrégi táplálékunk A lencse őshazája a Földközi-tenger vidéke.
Glikémiás indexe alacsony, de egyes jellemző tápanyagainál fogva igen nehéz diétás étrendbe beilleszteni. A zöldségekhez képest magas az energiatartalma,de magas a fehérjetartalma és...
Lencse, borsó, babfélék csírái nagyon magas a rost tartalmúak, csökkentik a vérnyomást, csodálatos inzulinszabályozók, fokozatosan változtatják az inzulin szintjét, nem szorulnak a test saját inzulinjára, a bennük lévő ligázok és proteáz inhibitorok erős rákblokkoló...
A lestyán a zellerre emlékeztető, erősen illatozó, intenzív aromájú fűszernövény. Nagyon jól illik a zöldséges levesekhez, egytálételekhez, mártásokhoz és halas fogásokhoz. Frissen és szárítva egyaránt használható. Vízhajtó és emésztést javító hatása miatt...
A libazsír halványsárga színű, sűrűn folyó, enyhén ikrás állagú, kifejezetten egyedi ízű és illatú. A hízott liba feldolgozásakor a darabolás során keletkező, bőr alatti és hasüregi, zsírban gazdag szövetekből zsírolvasztással állítják elő.
A libazsírt...
A fejeskáposztát május végétől októberig szabadföldi termesztésből fogyasztjuk, az év többi hónapjában tárolásból származik. Kora tavasszal kis területen hajtatják fólia alatt.
A szorosan zárt leveleket, a fejet fogyasztjuk.
A fejeskáposztát leggyakrabban ömlesztve...
A citrom közeli rokona, amelynek teljes érettségben is zöldessárga marad a héja amely, sokkal vékonyabb a „hagyományos citroménál”. A gyümölcshús nagyon lédús, illatos és aromásabb a citroménál, ezért közkedvelt alapanyaga a koktéloknak.
Szezon: egész évben
Tárolás:...
A búza a legfontosabb és egyben leggyakrabban használt gabonaféle. Az a búzaliszt, mely a magfehérjét és a liszttestet hasznosítja, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el. Ezért egészségesebb az a liszt melyet az egész búzaszemből őrölnek. Ezek a teljes...