Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
-H-
A hajdina (pohánka), hosszú ideig feledésbe merült, de az utóbbi időben a reformkonyha újra felfedezte. Könnyen emészthető és szervezetünknek fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Lecitin tartalma sem elhanyagolható. Magas rutintartalmánál fogva erősíti a...
Halfejből, uszonyokból és egyéb nyesedékekből áll, alaplé főzéséhez használjuk. Kellő mennyiségben főzve halkocsonyához is kiváló.
A halloumi Ciprusi nemzeti sajtja, de egyéb mediterrán országokban is népszerű. Kecske és juhtejből készült, manapság az ipari termékekben tehéntej is van. A halloumi a görög és ciprusi előételek egyik alapfogása, nagyon finom, könnyen süthető, grillezhető, rántható, Nyersen...
Népiesen: Ördöggyökérnek is nevezik
Az óriás ánizskapor (ferula asafoetida) gyökerének aromás gyantája. Asafoetida vagy asztagyanta néven is ismerik. Közép-Ázsiában vadon növő, évelő növény gyökeréből és szárából vonják ki. Keleti fűszer, bioboltokban kapható....
Ez a keverék („szárított fűszerszám”) azt jelenti a grúz konyhában, amit a currypor az indiaiban. Elkészítésére nincs szabály, a fűszernövények arányát változtatva bármely fogáshoz megfelelő fűszerkeveréket készíthetünk.
Fő összetevői a koriander, szárított...
Ez egy sűrű, pirosas barnás sós-édes szójaszósz, amelyet a kínai konyhában használnak. Szójából, fokhagymából, chili paprikából és egy sor más fűszer keverékéből készítik. Szószokban, ízesítőkben és nyárson sütéshez készített fűszeres locsolgató pácokhoz...