Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Impresszum

Az ötlet

Egy adriai vitorlázás kapcsán merült föl az ötlet bennünk, hogy a hajón készült ételek receptjeit meg kellene osztanunk másokkal is. Meglepő módon, a kicsi konyha és szűkös eszközkészlet ellenére is pompás ételeket varázsoltunk az asztalra, persze a helyi halpiac és piac kínálta anyagokból. Az ötlet elburjánzott, számos barát adta oda a féltve őrzött titkos és nem titkos receptjét. Bloggerektől, valamint más, nem speciálisan főzéssel foglalkozó, oldalaktól vehettünk és vehetünk át recepteket. Cikkek születtek alapanyagokról, eljárásokról, kocsmákról, végül elkezdett összeállni az oldal, de a fejlesztésén folyamatosan dolgozunk.
Jópofa játékot találtunk magunknak.
Mondhatni a homo ludens és a homo gastronomicus keresztezése vagyunk.

 Céljaink

- A főzni tudó embereknek ötleteket adni, a főzni nem tudóknak segíteni;
- Bemutatni ismeretlen alapanyagok felhasználását, elkészítését, elfeledett vagy ritkán használt konyhai eljárásokat, módszereket;
- Mindenki által ismert, de bonyolultnak tűnő eszközök leírása, megszerettetése;
- Újra rangot adni a hétvégi étkezéseknek, a ritkán megengedhető, kisvendéglői vacsoráknak;
- Helyére tenni a gyorséttermi láncokat, melyeknek biztos van helye a világban, de a mi életünkben betöltött szerepük csekély, ezért szeretnénk, ha gyermekeink felismernék a megfelelő alapanyagból, jól elkészített étel értékét, azt, hogy viszonylag kevés energiabefektetéssel javíthatják a saját élet és ételminőségüket.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megmutatni, hogy a családi tűzhelynek van helye a mai világban, a generációk közötti fontos kapcsolatépítés eszköze a közös, beszélgetős étkezés.
Az ünnepek fényét jobban emeli egy egyszerűen elkészített ételsor, melyet közösen főz a család, semmint egy kapkodva, idegbetegen összetákolt, nagyon különleges, nagyon drága menü.

Szívesen teret adunk mások gondolatainak is, lehet ez recept, cikk, irodalmi szösszenet vagy akár termelők, importőrök bemutatkozása.

Írjon bárki a [email protected] email címre, válaszolunk!

A tartalmak esetleges átvételekor minden esetben jelöljétek meg a tartalom forrását!
Az oldalra átvett tartalmak forrását mi is, minden esetben, megjelöljük, illetve a tulajdonos írásbeli hozzájárulásával rendelkezünk.
A hajokonyha.hu oldalon megjelenő receptek nem minden esetben ellenőrzöttek, ezért kérünk, ha bármilyen pontatlanságra bukkansz, jelezd nekünk az [email protected] címen!
Fenntartjuk a jogot, hogy az oldalra beküldött tartalmakat a szerkesztők teljes körűen módosíthatják, cenzúrázhatják.

Az oldal elkészítésében és üzemeltetésben résztvevők

Gixer (Szabó Béla) – tartalom-szerkesztő, receptgazda, receptfelvivő, cikkíró, ötletgazda
Boaz – cikkíró, receptgazda, receptfelvivő
Sonny – cikkíró
Niki – receptfelvivő
Nagyi – receptfelvivő
Slambuc – cikkíró, receptgazda, receptfelvivő
Terka – receptgazda
Edina – receptgazda
Dragan – receptgazda
Herceg Feri – receptgazda
annargy (Annár Gyula) – receptgazda, programozás, szerkesztő, ötletgazda
joe – grafika, design
btamas – szerver, tárhely szolgáltatás