Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

A főzelék

Nem akarok senkiben rossz emlékeket ébreszteni, én is ettem az óvodában és iskolai menzákon lisztpépben úszó, ízetlen zöldségeket. Még szegény nagyanyám is lapostányérban tálalta a főzeléket és ragaszkodott hozzá, hogy villával együk. Az állaga miatt ez lehetséges is volt, de hosszú évekre elvette a kedvemet, ettől az ételfajtától. Bevallom szívből megutáltam.

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt, napjainkban is élő hagyomány.

Húsvét

A világ minden táján ünnepelnek valamilyen tavaszi ünnepet. Mióta a világ a világ, az emberek örvendeztek és megünnepelték a tavaszt, a természet megújulását, a téli sötétség, hideg távozását.

Tavaszi-koranyári receptverseny

Következő receptversenyünk a tavaszi-koranyári ételekről szól!

Adventi receptverseny - lezárás:

Az adventi receptvesenyre beküldött receptek
Véget ért az adventi receptversenyünk, 51 értékelhető recept érkezett.

Boldog Új Évet, avagy szilveszteri vacsoránk

Ha követni szeretnénk a hagyományokat, tartsuk tiszteletben a szilveszteri népszokásokat, azt mondják, aki nem hisz bennük, annak is segítenek.

Márton-nap

Mint, minden ünnepünk, Márton napja is, számos eredetre vezethető vissza.

Receptverseny - 2011

Véget ért a 2011 évi receptversenyünk, melyet az FRSZ és a www.hajokonyha.hu közösen szervezett. Számunkra enyhe csalódás volt, hogy, csak 57 értékelhető recept érkezett!

Dönci kalandjai - Ötödik fejezet.

Melyben Dönci eljut a Balatonra.

Dönci kalandjai - Negyedik fejezet

Melyben Dönci megismeri az időjárás vizsontagságait, de cserébe sok új barátra tesz szert.

Dönci kalandjai - Harmadik fejezet

Melyben Dönci megismeri Dezsőt és Kende urat

Dönci kalandjai - Második fejezet

Melyben Dönci első napjairól adunk helyszini beszámolót.

Dönci kalandjai - Első fejezet

Ezeket a történeteket a, mesét követelő, lányaimnak mondtam el. Esténként találtam ki, ezeket a meséket, mesemondás közben. Abban a reményben, vetem papirra, ezeket a sorokat, hogy más mesevágyó gyerekek, is élvezni fogják, Dönci kalandjait és a szülők bátorságot merithetnek ahhoz, hogy ők, is kitaláljanak, személyre szóló, meséket gyermekeiknek, akik, higgyék el, jobban fogják ezeket a, szülők által, néha gyengécskének érzett meséket élvezni, mint a videót vagy a méregdrága mesekönyvet. Az első fejezet nagyjából igaz. Melyben Dönci Magyarországra kerülésének igaz történetét beszéljük el.

Egy tavaszi dupla

Egy bocsánatkéréssel kell kezdenem. Előzőleg azt írtam, Budán nem találni (könnyen; elég) kocsmát. Mint kiderült, csak az én mozgásterem túl szűk a folyó nyugati partján. Ám amint kalandozik az ember egy kicsit, egyből szaporodnak a lehetőségek. Álljon hát itt, rendhagyó módon, két budai kiskocsma rövid bemutatása – így talán sikerül jóvátennem a tévedésemet.

Receptverseny

Az FRSZ és a www.hajokonyha.hu webmagazin memorandumot ad ki, melyben elkötelezik magukat az ízletes ételek fogyasztása mellett. Ennek alátámasztására receptversenyt hirdetnek.
A receptversenyre beküldött receptek