A mentát és az áfonyát kevés szódavízzel törjük meg, öntsük fel a rummal és a cukorsziruppal, rázzuk össze. Végül szűrjük jéggel töltött pohárba, majd szódával öntsük fel. A tálaló pohárban áfonyával és ... tovább
A bodzabogyó súlya leszárazva értendő.
A bodzát megmossuk és leszárazzuk, lehetőleg gumikesztyűben tegyük. Nagy lábasban a fűszerekkel és a vízzel, 1 óra hosszat, csendesen főzzük. Ha kihűlt szitán áttörjük és a cukrot és az ... tovább
Az enyhén összetört bodzabogyókat egy nagyobb üvegbe töltjük és az alkoholt ráöntjük. Beledobjuk a fűszereket és két hétig állni hagyjuk. 6 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd kihűtjük és az alkoholos bodzaléhez öntjük. Az ... tovább
A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél ... tovább
A fűszereket a borba szórjuk, belekeverjük a mézet és a kettévágott cseresznyepaprikát. Forrpontig melegítjük, majd poharakba szűrjük.
Fogysztás utánra feltétlen készítsünk némi harapnivalót.
Sízés utáni átfagyásra ideális ... tovább
A felsorolt összetevőket shakerben összerázzuk(ha nincs rá idő ne hűtsük le, de ne is rázzuk sokáig..)
majd egy szép tulipán pohárba töltjük jégkockára, de használhatunk zúzott jeget is. ... tovább
A cukorból, fél liter vízzel főzzünk szirupot, ha kihűlt tegyük bele a narancsok és a citrom lereszelt héját és a fehér résztől megszabadított, felkarikázott gyümölcshúst. Öntsük hozzá a vodkát, majd időnként megkeverve, ... tovább
Megfelelő méretű edényben a cukrot és a mézet kissé megbarnítjuk, majd felöntjük az almalével, beletesszük a fűszereket, a citrom reszelt héját és kicsavart levét és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a bort és, ha újra felforrt ... tovább
Hagyományos szilveszteri ital, már a készítése is kiváló hangulatot teremt.
Megfelelő méretű, tűzálló üvegedénybe felvagdalt fügét, datolyát, aszaltszilvát, mazsolát és kandírozott narancs és citromhéjat rakunk.
A tál ... tovább