Bodzabogyóbor
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dkg
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 6 gramm
szegfűbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2.6 kg
bodzabogyó |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4.5 kg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2.5 dkg
borélesztő |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dl
pálinka |
260 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A bodzabogyó súlya leszárazva értendő.
A bodzát megmossuk és leszárazzuk, lehetőleg gumikesztyűben tegyük. Nagy lábasban a fűszerekkel és a vízzel, 1 óra hosszat, csendesen főzzük. Ha kihűlt szitán áttörjük és a cukrot és az élesztőt belekeverve, két napig nyitott edényben állni hagyjuk. Hordóba fejtjük és kotyogó alatt erjedni hagyjuk. Ha megerjedt beleöntjük a semleges ízű pálinkát és 4 hónapig érni hagyjuk. Ezután üvegekbe fejtjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)