Bodzabogyóbor (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Alkoholos italok Cimkék: Gyümölcsök, Italok, Alkoholos Hozzávalók 4 személyre:
A bodzabogyó súlya leszárazva értendő. A bodzát megmossuk és leszárazzuk, lehetőleg gumikesztyűben tegyük. Nagy lábasban a fűszerekkel és a vízzel, 1 óra hosszat, csendesen főzzük. Ha kihűlt szitán áttörjük és a cukrot és az élesztőt belekeverve, két napig nyitott edényben állni hagyjuk. Hordóba fejtjük és kotyogó alatt erjedni hagyjuk. Ha megerjedt beleöntjük a semleges ízű pálinkát és 4 hónapig érni hagyjuk. Ezután üvegekbe fejtjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||