Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karácsonyi puncs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Karácsony, Szilveszter, Buli, Főtt, Édes, Meleg, Alkoholos
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
7 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 liter almalé 100%-os 30 0.4 0.4 7 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Megfelelő méretű edényben a cukrot és a mézet kissé megbarnítjuk, majd felöntjük az almalével, beletesszük a fűszereket, a citrom reszelt héját és kicsavart levét és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a bort és, ha újra felforrt leszürjük, majd belekeverjük a konyakot.
Vastag falú pohárban szolgáljuk fel, citromfűvel díszítve.
Gyerekeknek ne adjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)