Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőtök krémleves tabascoval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Hideg téli napokra, Főétel előtt, Karácsony, Szilveszter, Macskajajra, Hirtelen sült, Főtt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
60 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
8 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
igény szerint tortilla chips 0 ? ? ? ? ?
igény szerint Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
igény szerint parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon barnítsuk meg a cukrot, dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a megtisztított, kimagozott, kockára vágott sütőtököt. Kevergetve süssük, addig, amíg a karamell feloldódik. Ekkor öntsük fel az alaplével és 20-25 perc alatt főzzük puhára. Keverjük bele a tejszínt és botmixerrel pürésítsük. Tányérokba merve tálaljuk. Ki-ki maga ízesítse tabascoval, reszelt parmezánnal és kis darabokra tört chips-szel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)