Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rasszolnyik csülökkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Macskajajra, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
30 dkg sertés ritkacsont ? ? ? ? ? ?
1 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
2 db sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 maréknyi sóska 27 2.4 0.5 2.3 1.3 0
1 maréknyi spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertés ritkacsontot tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben, megforgatva fél órát sütjük. A csontot fazékba tesszük és a tepsibe vizet öntve, nagy lángon felforraljuk. Ha minden feloldódott, a csontra öntjük. Mellétesszük a megtisztított csülköt és annyi vízzel felöntve, amennyi bőven ellepi puhára főzzük. A főzővizet közben sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát és fokhagymát, rádobjuk, a gondosan megtisztított, vékony szeletekre vágott vesét, az apróra vágott gombát és a kis kockára vágott zellert, majd zsírjára sütjük. A csülköt kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A levét leszűrjük és lezsírozzuk. A levet a gombás, vesés keverékre öntjük, hozzáadjuk a néhány vágással apróbbra vágott spenótot és sóskát, a csülökhúst és a csíkokra vágott uborkát. Összeforraljuk, majd a lángot lekapcsolva, belekeverjük a tojássárgájákkal elkevert tejszínt.
Szükség szerint utánízesítve, finomra metélt petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)