Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Laktató bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Koleszban főztük, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon átsütjük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk rajta a finomra metélt sonkát és a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük és hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített babot. Összefőzzük, majd utánfűszerezve, tejföllel ízesítve tálaljuk.
Friss kenyeret adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)