Laktató bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Koleszban főztük, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon átsütjük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk rajta a finomra metélt sonkát és a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük és hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített babot. Összefőzzük, majd utánfűszerezve, tejföllel ízesítve tálaljuk. Friss kenyeret adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||