Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Másnaposok hallevese

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Szabadban, Karácsony, Csípős
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csipet sáfrány 0 0 0 0 0 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafilét dobókockányira vágjuk, majd, a sóval, a borssal, a borral, a keményítővel és a mustárral elkeverjük. Közben a vékony csíkokra vágott zöldségeket, a felhevített olajon átpároljuk, ha kissé megbarnultak és összeestek, felöntjük 2 deci vízzel és jól összeforraljuk, közben a babérlevelekkel, a sáfránnyal és a vékonyra szelt chilivel ízesítjük. 15 perc forralás után belekeverjük a halat és hozzácsurgatjuk a tejszínt. Frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Citromgerezddel díszítve adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)