Másnaposok hallevese (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Szabadban, Karácsony, Csípős Hozzávalók 4 személyre:
A harcsafilét dobókockányira vágjuk, majd, a sóval, a borssal, a borral, a keményítővel és a mustárral elkeverjük. Közben a vékony csíkokra vágott zöldségeket, a felhevített olajon átpároljuk, ha kissé megbarnultak és összeestek, felöntjük 2 deci vízzel és jól összeforraljuk, közben a babérlevelekkel, a sáfránnyal és a vékonyra szelt chilivel ízesítjük. 15 perc forralás után belekeverjük a halat és hozzácsurgatjuk a tejszínt. Frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Citromgerezddel díszítve adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||