Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vitézes pacalcsorba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Húsételek, Levesek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál lestyán 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 liter marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kg pacal 165 15.9 11.2 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előfőzött pacalt a húsalaplével felöntjük. A nagyobbra darabolt zöldségeket hozzá adjuk, a lestyán és a tárkony kivételével a fűszereket hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Kiemeljük a zöldségeket és botmixerrel áttörve visszatesszük a levesbe. Ekkor adjuk hozzá a félretett zöldfűszereket. A tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgájákat. Kevés lével hőkiegyenlítjük és gyengéden összeforraljuk, végül citromlével savanykásra ízesítve, forrón tálaljuk.
A kissé csípős, savanykás levest friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)