Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos bárányragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített, olaj-vaj keveréken, pirítsuk meg a finom kockára metélt vöröshagymát. A pirítás végén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A báránycombot vágjuk kockára és a hagymás zsiradékon süssük fehéredésig. Közben fűszerezzük borssal, oregánóval, rozmaringgal és bazsalikommal. Sózzuk meg, majd öntsük fel a húsalaplével. Fedő alatt, pároljuk puhára, ha szükséges kevés alaplét, párolás közben még önthetünk hozzá, de a végére, sűrű leve maradjon. Ha megpuhult a hús,forraljuk össze a tejszínnel és a lángot eloltva keverjük bele a citrom kifacsart levével lekevert tojássárgáját, de ezzel már ne forraljuk, mert a tojás kicsapódik.
Főtt szélesmetélttel, frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)