| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 2 db kovászos uborka | 12 | 0.7 | 0.2 | 1.9 | 0 | 0 | 
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 10 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
| 60 dkg				
		sertéscomb   | 160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. Visszatesszük a pörcöt, belekeverjük a fűszereket, felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Beleszórjuk a feldarabolt uborkát és zsírjára sütjük.
			
			A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. Visszatesszük a pörcöt, belekeverjük a fűszereket, felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Beleszórjuk a feldarabolt uborkát és zsírjára sütjük.