Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Laskagombás sertéscurry répás quinoával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Laskagombás srtéscurry
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
30 dkg laskagomba 38 1.9 0.7 6 2.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sárgarépás quinoa
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár quinoa 0 ? ? ? ? ?
20 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 doboz babcsíra ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Laskagombás srtéscurry
A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott gombát és a kókusztejet. Fedő alatt, kis lángon, mindent puhára párolunk. Végül fedő nélkül rövid lére sütjük.
A quinoával vagy naan kenyérrel tálaljuk.

Sárgarépás quinoa
A félkarikára vágott répát sós, borsos, a lime levével és lereszelt héjával ízesített vízben, roppanósra főzzük. A répát lecsepegtetjük és félre tesszük. A levét két pohárnyira egészítjük ki. A lemosott quinoát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a lével felöntjük és lassan a levét elfőzzük. Konyharuhát borítva az edény és a fedő közé, a lángot eloltva, párolódni hagyjuk. Kb. 10 perc múlva belekeverjük a répát, a csírát és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Szükség szerint utánfűszerezve tálaljuk.
Hidegen salátának vagy előételnek tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)