Laskagombás sertéscurry répás quinoával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Laskagombás srtéscurry
Sárgarépás quinoa
![]() Laskagombás srtéscurry A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott gombát és a kókusztejet. Fedő alatt, kis lángon, mindent puhára párolunk. Végül fedő nélkül rövid lére sütjük. A quinoával vagy naan kenyérrel tálaljuk. Sárgarépás quinoa A félkarikára vágott répát sós, borsos, a lime levével és lereszelt héjával ízesített vízben, roppanósra főzzük. A répát lecsepegtetjük és félre tesszük. A levét két pohárnyira egészítjük ki. A lemosott quinoát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a lével felöntjük és lassan a levét elfőzzük. Konyharuhát borítva az edény és a fedő közé, a lángot eloltva, párolódni hagyjuk. Kb. 10 perc múlva belekeverjük a répát, a csírát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Szükség szerint utánfűszerezve tálaljuk. Hidegen salátának vagy előételnek tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||