Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemáj macskajajra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
6 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félfőre metélt hagymát a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott májat, majd fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott uborkát és felöntjük a tejszínben jól elkevert mustárral. Sózzuk, borsozzuk és a tejszín enyhe sűrűsödéséig forraljuk.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)