Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

dijoni mustár

Annak ellenére, hogy Franciaországot már régóta központosított módon kormányozzák, mégis kialakultak helyi kulináris specialitások, többnyire Párizson kívül, amelyek aztán a fővárosban lettek népszerűek. Így történt ez a Burgundia székhelyén, Dijonban készített mustárral is. Ennek a mustárfélének az a különlegessége, hogy a mustárlisztet ecet helyett éretlen szóló levével vagy szólómusttal keverik össze. Ezenkívül a csípős mustárfajták magjának héját teljesen vagy részben eltávolítják, és ettől különösen csípős lesz. A "Moutarde de Dijon"-nak (dijoni mustár) három különböző ízű változata létezik: enyhén csípős, közepesen csípős és extracsípős. A mustármagokat durva szemcsésre vagy finom porrá őrlik, és különféle fűszerkeverékeket adnak hozzá. A francia mustárféléket leggyakrabban tárkonnyal vagy zöld borssal fűszerezik, de némelyik fajtát provence-i fűszerkeverékkel, metélőhagymával vagy francia pezsgővel ízesítik. Dijoni mustár egyenletes, sima, de grízes állományú mustár, fehér mustármagból.
Még több recept amelyikben van dijoni mustár