Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gárdonyi pecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
5 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden kiklopfoljuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A húst sózzuk, borsozzuk és a zsiradékon pirosra sütjük. A zsiradékból kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban az apróra szelt paprikát megpároljuk, majd az apróra metélt kaporral meghintjük, a liszttel megszórjuk, összesütjük, majd a tejszínnel felöntve, a pörcöt hozzáöntve, beforraljuk.
A hússzeletekre öntve tálaljuk.
Galuskát vagy párolt rizst kínálhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)