Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Souvidált marhacomb fehérépa pürével és salátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 800 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Teaparti, Kártyaparti , Lassan sütött
Hozzávalók

Souvidált marhacomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 szelet marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Fehérrépa püré
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Souvidált marhacomb fehérépa pürével és salátával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi saláta mix 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Souvidált marhacomb
A marhacombot a fűszerekkel megszórjuk, majd levákumozzuk. 56.5 fokon 12 órát szuvidáljuk. Pár napra hűtőbe tehetjük, de végül szobahőmérsékletre engedve, a forró olajon, oldalanként két percig sütjük. Csíkokra vágva tálaljuk.

Fehérrépa püré
A feldarabolt répát és a levágott szárát, kevés sóval, borssal ízesített vízzel felöntve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük a répát, a szárat kidobjuk és a répát turmixba tesszük. A sajttal és a vajjal áttörjük, szükség szerint kevés főzőlével hígítjuk.
Kanállal formázva tálaljuk. A burgonyapürénél kissé markánsabb köret.

Souvidált marhacomb fehérépa pürével és salátával

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)