Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell citromos pácban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A filézett csirkemellet csíkokra vágjuk. Összekeverjük a csíkokra vágott bazsalikommal, a joghurttal, a lereszelt citromhéjjal és a citromlével. Sóval és borssal fűszerezzük.
Fél órát állni hagyjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Főtt vagy sült burgonyával, ecetes hagymával és tzatzikivel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)