Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mediterrán paprikáskrumpli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Buli, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg szárított sonka 0 ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A receptet a szükség szülte, ez volt, megcsináltuk belőle, finom lett. Az olajon átpároltuk a a finomra vágott hagymát. Rádobtuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket és kevés vízzel felöntve összeforraltuk. Hozzáadtuk a hajóba vágott burgonyát és annyi vízzel, amennyi éppen ellepte felfőztük. Ha puhára főtt a burgonya, a joghurttal behabartuk. Savanyúsággal és friss kenyérrel tálaltuk. Hazánktól kissé idegen íz, de tökéletes könnyű vacsora lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)