Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
liszt
A búza a legfontosabb és egyben leggyakrabban használt gabonaféle. Az a búzaliszt, mely a magfehérjét és a liszttestet hasznosítja, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el. Ezért egészségesebb az a liszt melyet az egész búzaszemből őrölnek. Ezek a teljes kiőrlésűek, melyek tartalmazzák a búzaszem külső rétegeit(korpa) és a csírát. A csíra ásványi anyagokban gazdag E, A vitamin tartalma jelentős. A búzakorpa serkenti a bélműködést és székrekedés esetén hatása kitűnő Az egész búzaszemből pehely magas rosttartalma ellenére könnyen emészthető, rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenállóképességét.
A hazánkban kapható búzalisztek jelölése
Típus Megnevezés
BL-55 finomliszt
BL-80 fehér kenyérliszt
BL-112 félfehér kenyérliszt
BFF-55 rétesliszt
GL-200 Graham liszt
AD étkezési búzadara