Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
-G-
A gyömbér rokona és nagyon fontos alapanyaga a tháiföldi és indonéz konyhának. Általában frissen, vagy őrölve lehet beszerezni, a friss gyökér nagyon fás, felhasználás előtt meg kell hámozni. Az őrölt vagy szárazfűszer tárolása: Mind az őrölt, mind az egész száraz...
Modenai Balzsamecet Zselatin
Fantasztikus ízkombináció sült és főtt húsokhoz, keményebb, érlelt sajtokhoz vagy akár fagylalt tetejére csurgatva.
Ma már lehetetlen megmondani, hol és mikor fedezték fel, hogy étkezési célra felhasználható a különböző állatok tejéből származó túró és az ezernyi féle sajt. A túró a sajtok éretlen alapanyaga, tulajdonképpen sav vagy oltóenzim (kimozin) hatására a tejből kicsapódott...
A gorgonzola egy halványsárga sajt, amiben zöld, nemes penész csíkok húzódnak, márvány mintaszerűen. Lágy és krémes állagú, különleges és karakteres ízzel. A „dolce” típusa édesebb, kevésbé erős és pikáns, állaga krémes, kenhető. A „piccante”, amelyben több a...
A búza a legfontosabb és egyben leggyakrabban használt gabonaféle. Az a búzaliszt, mely a magfehérjét és a liszttestet hasznosítja, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el. Ezért egészségesebb az a liszt melyet az egész búzaszemből őrölnek. Ezek a teljes...
Népies neve: ginger, ingwer. Latin neve: Zingiber officinalis R. A növény gyökértörzse szolgáltatja a fűszert. Időszámításunk előtt több évszázaddal használták már Kínában. A középkorban jelentős szerepet játszott a népek közötti fűszerkereskedelemben. Napjainkban...
2 evőkanál chilipor
1 teáskanál koriander (mag)
1 evőkanál édeskömény (mag)
1 teáskanál fokhagyma granulátum
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 evőkanál oregánó
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál fahéj
A hozzávalók szárított formában értendők. Az összes...