Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
-E-
Legáltalánosabban használt savanyítószer. Igyekszik mindenki megoldani, hogy úgy az egészséges, mint a beteg ember számára ízesebbé, zamatosabbá tegye az elfogyasztásra készülő ételt. Így az általános konyhaecetből, különféle házi eljárással kerül előállításra...
Az egres, bűszke, piszke, köszméte, csipkeszőlő néven is ismert. Lekvár, befőtt, kompót, sütemény, krém készíthető belőle, de mártásként remekül megállja a helyet sült és főtt húsok mellett. Ha kellően értett, nyers fogyasztásra a legalkalmasabb. Tisztítva kitűnően...
A földieper több termesztett fajtáját különböztetjük meg. A rózsafélék családjába tartozik, vad rokona a szamóca erdőkben tisztásokon, bokros helyeken fordul elő. Finom gyümölcs. Az erdei szamóca sokkal értékesebb anyagokat tartalmaz, mint a kerti földieper. A vadon termő...
A földieper több termesztett fajtáját különböztetjük meg. A rózsafélék családjába tartozik, vad rokona a szamóca erdőkben tisztásokon, bokros helyeken fordul elő. Finom gyümölcs. Az erdei szamóca sokkal értékesebb anyagokat tartalmaz, mint a kerti földieper. A vadon termő...
Az erős paprika a világos barnáspirostól a sárgáig változó színű, erősen csípős, középfinom őrlésű. A paprikakrém Piros Arany fantázianévvel kerül forgalomba. Tűzpiros színű, homogén, sűrű, krémszerű. Íze, illata a friss paprikára jellemző és sós. A...