Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
-V-
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál bors
1 teáskanál gyömbérpor
5 szem szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
5 szem borókabogyó
1 teáskanál koriander
4 db babérlevél
Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk.
3 hónapig...
A vaj az egyik legrégebben ismert tejtermékünk, mely a tej zsírját tartalmazza. Régi szakácskönyvekben mint sokoldalúan felhasználható, a jólétet jelképező nyersanyagot említik. Az utóbbi 20-30 évben azonban megítélése nem volt kedvező, felelőssé tették a vér...
Népies neve: kerti vanilia, vanillin. Latin lneve: Vanilla planifolia. A vanilia fűszernövény. Eredeti hazája Mexikó, ahol már Amerika felfedezése előtti időkben a kakaó izesítésére használták. Az orchideafélék családjába tarozó, más növényekre felkúszó növény....
Vesepecsenye, bélszín
A marha egyik legértékesebb húsrésze.
Felhasználható egybensütve, szeletben, hirtelen sütve, sütés nélkül tatárbifszteknek, carpacciónak.
Az előkészítésnél távolítsuk el a hártyákat és az esetleges lelógó darabokat.
Formázzuk a húst kerekre, ha...