Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

-V-

vadpástétom fűszerkeverék

1 teáskanál kakukkfű 1 teáskanál bors 1 teáskanál gyömbérpor 5 szem szegfűszeg 1 kávéskanál fahéj 5 szem borókabogyó 1 teáskanál koriander 4 db babérlevél Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 3 hónapig...

vaj

A vaj az egyik legrégebben ismert tejtermékünk, mely a tej zsírját tartalmazza. Régi szakácskönyvekben mint sokoldalúan felhasználható, a jólétet jelképező nyersanyagot említik. Az utóbbi 20-30 évben azonban megítélése nem volt kedvező, felelőssé tették a vér...

vaníliarúd

Népies neve: kerti vanilia, vanillin. Latin lneve: Vanilla planifolia. A vanilia fűszernövény. Eredeti hazája Mexikó, ahol már Amerika felfedezése előtti időkben a kakaó izesítésére használták. Az orchideafélék családjába tarozó, más növényekre felkúszó növény....

vesepecsenye

Vesepecsenye, bélszín A marha egyik legértékesebb húsrésze. Felhasználható egybensütve, szeletben, hirtelen sütve, sütés nélkül tatárbifszteknek, carpacciónak. Az előkészítésnél távolítsuk el a hártyákat és az esetleges lelógó darabokat. Formázzuk a húst kerekre, ha...