Citromos bárányragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített, olaj-vaj keveréken, pirítsuk meg a finom kockára metélt vöröshagymát. A pirítás végén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A báránycombot vágjuk kockára és a hagymás zsiradékon süssük fehéredésig. Közben fűszerezzük borssal, oregánóval, rozmaringgal és bazsalikommal. Sózzuk meg, majd öntsük fel a húsalaplével. Fedő alatt, pároljuk puhára, ha szükséges kevés alaplét, párolás közben még önthetünk hozzá, de a végére, sűrű leve maradjon. Ha megpuhult a hús,forraljuk össze a tejszínnel és a lángot eloltva keverjük bele a citrom kifacsart levével lekevert tojássárgáját, de ezzel már ne forraljuk, mert a tojás kicsapódik. Főtt szélesmetélttel, frissiben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||