Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos malacraguleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg malachús ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra metélt hagymát, majd dobjuk rá a többi húst és a felkarikázott zöldségeket. Ezekkel is pirítsuk, kevergetve, amíg a zöldség kis színt kap és a hús, már nem fehér. Szórjuk rá a fűszereket és öntsük fel vízzel, úgy két liternyivel. Csendes tűzön főzzük, majdnem puhára, ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát. Ha minden megpuhult öntsük bele a bort és a tejszínt. Forraljuk össze, keverjük bele a finomra vágott tárkonyleveleket és az ecettel ízesítsük pikánsra.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)