Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt, napjainkban is élő hagyomány.

Húsvét

A világ minden táján ünnepelnek valamilyen tavaszi ünnepet. Mióta a világ a világ, az emberek örvendeztek és megünnepelték a tavaszt, a természet megújulását, a téli sötétség, hideg távozását.

Boldog Új Évet, avagy szilveszteri vacsoránk

Ha követni szeretnénk a hagyományokat, tartsuk tiszteletben a szilveszteri népszokásokat, azt mondják, aki nem hisz bennük, annak is segítenek.

Márton-nap

Mint, minden ünnepünk, Márton napja is, számos eredetre vezethető vissza.

Bálint, avagy Valentin nap

A szerelmesek ünnepének tartják ezt a Magyarországon, csak néhány éve népszerűvé vált szokást. Nem kedvelem, a külhonból erőltetetten átvett ünnepeket, de ezt a kedves szokást említésre méltónak tartom.

Karácsonyi hagyományok - A magyar karácsonyi menü

A karácsonyi asztalt hagyomány övezi, a feltálalt ételekhez, az asztal terítésének módjához, de még a maradék felhasználásához is kötődik a néphit.

Ünnepi menük Európában

Tradicionális karácsonyi menü: Anglia, Franciaország, Németország, Skandinávia, Olaszország, Lengyelország, Oroszország

Tippek a karácsonyi vacsorához, hogy az ünnep, ünnep maradhasson

Szenteste napja komoly családi erőpróba és viták forrása lehet. Nem biztos, hogy érdemes az ünnepi hangulatot holtfáradtan, testileg, lelkileg és anyagilag lerongyolódva aláaknázni.

A hajókonyha karácsonyi menüajánlata

Legyen az gyors, olcsó, külföldi hangulatú, luxus, hagyományos, húsmentes vagy vegán, esetleg készüljön nagyobb vendégségre ...