Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

cukkíni

Az uborka és a tök keresztezésének eredménye a cukkini. Ez a világos- vagy sötétzöld színű zöldségféle. Szezonja májustól októberig tart. de lényegében egész évben kapható. A kemény, nyomásálló darabokat vásároljuk. 5-6 napig eltartható, de érdemes frissen vásárolni.
Felhasználása:
A kisebb, zsenge cukkinit héjával együtt, míg a nagyobbakat meghámozva fogyaszthatjuk. Ugyanígy a zsenge termés magjai fogyaszthatók, míg az érettebbekét érdemes eltávolítani.
Krémleves, köret, bundázva feltét, rakott ételek készíthetők belőle. Az idősebb, nagyobb darabok tölthetők. Grillezhető. Nem érdemes túl puhára fűzni, kissé roppanósan finom. Savanyítható. A zsenge példányok alkalmasak salátába, rudacskákra vágva mártogatókkal található.
Még több recept amelyikben van cukkíni