Alapanyagok
            
            	Betűrendes keresés
                
                
                Kattintson az egyik betűre
             
                 
              
            
                berbere
                A berbere a legfontosabb fűszerkeverék az Etiópiai konyhában. Etiópia és Eritrea egzotikus fűszere, innen jutott el, és lett közkedvelt a nyugati világban. Ez a keverék a mindennapi ételeket egy új dimenzióba emeli. Használják Eritrában, Djibutiban és Szomáliában is, aki evett már ezen tájakról ételeket biztosan találkozott ezzel a fűszerkeverékkel, mert szinte mindenben ezt használják, mélységet, melegséget adva a babételekhez, a húsokhoz és a ragukhoz. 
Összetétele csípős chili, fekete- bors, görögszéna, gyömbér, kardamom, koriander, fahéj, szegfűszeg, ajovan, de lehet benne római kömény, szegfűbors, szerecsendió, paprika, hagyma és fokhagyma is.
Felhasználható raguk, pörköltek készítésénél.
Alkalmas húsok, vagdaltak és zöldségételekhez, különösen a lencse ízesítéséhez. De mártogató is készülhet belőle.                
                    
                    Receptek, melyekben van berbere