Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

baharat

A baharat egy észak-afrikai fűszerkeverék, használják Libanonban, Szíriában, Izraelben, Jordániában, és Törökországban, a baharat egyszerűen azt jelenti, arabul, hogy"fűszer". Ezt a keveréket gyakran használják bárányhoz, halhoz, csirkéhez, marhához, paradicsom szószokhoz és levesekhez. De, jó, lencséhez, piláfokhoz, különböző kebabokhoz .
A török baharat hasonló az arab változathoz, de gyakran tartalmaz mentát. A szakácsok Törökországban ezt a keveréket, univerzális fűszerként, köfte, piláf és zöldségek ízesítésére használják.
Összetevők:
2 evőkanál fekete bors
2 evőkanál paprika
2 evőkanál kömény
1 evőkanál koriander
1 evőkanál szegfűszeg
1 tk szerecsendió
1 tk fahéj
1 / 2 tk kardamom

A hozzávalókat megőröljük és jól összekeverjük. Fémdobozban több hónapig eláll.
Még több recept amelyikben van baharat