Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
Toma del Piemonte
Összetett sajt, mely jól megy a tésztaételekhez. Halványsárgás színe és rusztikus látványa meghatározó. Az íze friss és különleges a rövid érlelésnek köszönhetően, testes és karakteres, de megmarad lágynak, aromákkal teltnek.
A tejet 72 celsius fokon pasztörizálják egy percen át, majd azonnal lehűtik 39 fokra, majd hozzáadják az erjesztőt, állni hagyják 60 percen keresztül a megalvadás és a kellő konzisztencia elérése érdekében. A koaguláció folyamata harminc percen át tart, miközben folyamatosan megtörik a megalvadt tejet. Ezen a ponton a masszát megfőzik 41fokon, majd egy meleg szobában második főzésnek is alávetik, amíg a pH 5.30-as nem lesz. Utána a sózási folyamat következik.
Receptek, melyekben van Toma del Piemonte