Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
-É-
Az erős paprika a világos barnáspirostól a sárgáig változó színű, erősen csípős, középfinom őrlésű. Tűzpiros színű, homogén, sűrű, krémszerű. Íze, illata a friss paprikára jellemző és sós. A C-vitamin-tartalom mellett a friss paprika ízést ésszép piros...
Népies neve: bécsi kapor, fönigli, fönikli, nagy kömény, német kömény, olasz kapor, római kapor. Már a görögök és a rómaiak ismerték nemes aromáját és gyógyhatását. Termesztése nálunk is nagy területeken folyik és komoly mennyiséget exportálunk belőle. Magja...
Az édeskömény a Földközi-tenger térségében honos zöldségféle, amelyet már az ókori egyiptomiak is termesztettek gyógyhatású anyagai miatt. Íze jellegzetesen ánizsos.
Szezon: Egész évben
Tárolás: Hűtőben 1 hétig.
Felhasználás: Az édeskömény kiválóan alkalmas pikáns...
A csokoládé alapanyaga, a kakaóbab, a Theobroma cacao fa termése. A növény nevének jelentése: „Istenek eledele”. Ha valami, akkor a csoki igazán méltó a nevére. Az aztékok már a VI. században fogyasztották ital formájában, de ekkor még keserű volt, pörkölt kakaószemekből...
Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni!
Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles kosárban, hogy a béltartalmuk eltávozzon, az első...
Az étkezési keményítő sokoldalúan felhasználható egészséges alapanyag a konyhában. Összetett cukor, sok cukormolekulából összekapcsolódott, úgynevezett poliszacharid, melyet a táplálékkal főként a gabonafélékből, burgonyából veszünk föl. A keményítő valójában...