Alapanyagok
Betűrendes keresés
Kattintson az egyik betűre
bulgur
A közel-keleti és a mediterrán konyha afrikai részének népszerű étele, a zsenge, zöld búzaszemeket megpárolják, majd megőrlik. A méret a finomszemcsétől az egész szemig terjed. Kellemes diós íze változatos ételek készítését lehetővé. Adhatjuk köretnek, készíthetjük salátának, de akár édességnek is.
A sárga bulgur durumbúzából készül, a barna bezostye, más néven kopasz- vagy tarbúzából, ennek az íze kissé markánsabb.
Alkalmas a kissé unalmas rizsételek leváltására.
Főzése:
Lehet, kissé megpirítani, kevés olajon, és kétszeres térfogatú vízzel leöntve, hagyni felforrni, majd a lángot eloltva, konyharuhába tekert fedővel letakarva, 15-20 percig pihentetni. Tálalás előtt pecsenyevillával lazítsuk fel.
Ügyes módszer, ha termoszba tesszük és az említett mennyiségű, forrásban lévő vizet ráöntve, egy kissé átkeverve, pihenni hagyjuk. Tálalás előtt kevés vajjal vagy olajjal elkeverjük. Reggel elkészül az esti meleg vacsora!
Persze ízesítsük sóval, esetleg borssal.