Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Túrós magos stangli

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd folpackba tekerve néhány órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk, tetejét felvert tojással lekenjük és az összekevert magokkal ... tovább

Diós béles

A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és ... tovább

Tormás malacaprólékleves

A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a ... tovább

Csülkös-babos káposzta bográcsban

A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A csülköt és a levét félretesszük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és a zsiradékba dobjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát, a ... tovább

Szilvás gombóc - nudli

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és megfőzzük. Ha megfőtt, áttörjük. FONTOS: Hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni! /Ha melegen kezdjük elkészíteni a burgonyát, túl sok lisztet vesz fel és kőkemény lesz a ... tovább

Kürtőskalács

A liszthez hozzáadunk, 2 egész tojást, 4 tojás sárgáját, 12 evőkanál olvasztott margarint, 12 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 2 dkg futtatott élesztőt, ½ liter tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd a tésztát kelni hagyjuk. ... tovább

Kandírozott dió

Egy edényben /amelybe bele fog férni a dió/ a 250 g cukrot sziruposítom az 1 dl vízzel. A diót egy edény forrásban lévő vízbe tesszük, rövid ideig előfőzzük, majd leszűrjük és azonnal a forró, tűzről levett szirupba tesszük. ... tovább

Sajtos rúd

A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el. A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, ... tovább

Császármorzsa /Kaisersmarn/

A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások ... tovább

Amerikai fánk, donut

A langyos tejbe keverjük az élesztőt, egy kanál cukorral, megszórjuk némi liszttel és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a meglangyosított vajjal és a tészta többi hozzávalóival sima tésztává dolgozzuk össze és kb. egy órát ... tovább