Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós magos stangli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
45 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
igény szerint mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
igény szerint lenmagolaj 900 0 99.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd folpackba tekerve néhány órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk, tetejét felvert tojással lekenjük és az összekevert magokkal megszórjuk. Derelyemetszővel ujjnyi darabokra vágjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)