Sonkás puffancs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
45 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
3 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 dl
kefír |
52 |
3 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
20 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
1 adag
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt egy deci cukros vízben felfuttatjuk. A sonkát és a zöldségeket kis kockára vágjuk, majd az olajban kissé megfuttatjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet és a burgonyát, az élesztővel és a kefírrel, ízlés szerint sót és borsot hozzáadva tésztává gyúrjuk, majd meleg helyen, egy órát kelesztjük. Beledagasztjuk a sonkás zöldségkeveréket és a tésztát elosztjuk a kivajazott, kilisztezett muffin forma mélyedéseibe, de hagyjunk helyet a további kelésnek. Újabb húsz percig hagyjuk kelni, majd kenjük le a tetejüket vízzel és vágjuk be éles késsel, kereszt alakban. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Borkorcsolyának is kiváló, de gyengédebb fűszerezéssel, az iskolába menő gyereknek is adhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)