Sonkás puffancs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Kártyaparti , Teaparti, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Szilveszter, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt egy deci cukros vízben felfuttatjuk. A sonkát és a zöldségeket kis kockára vágjuk, majd az olajban kissé megfuttatjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet és a burgonyát, az élesztővel és a kefírrel, ízlés szerint sót és borsot hozzáadva tésztává gyúrjuk, majd meleg helyen, egy órát kelesztjük. Beledagasztjuk a sonkás zöldségkeveréket és a tésztát elosztjuk a kivajazott, kilisztezett muffin forma mélyedéseibe, de hagyjunk helyet a további kelésnek. Újabb húsz percig hagyjuk kelni, majd kenjük le a tetejüket vízzel és vágjuk be éles késsel, kereszt alakban. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Borkorcsolyának is kiváló, de gyengédebb fűszerezéssel, az iskolába menő gyereknek is adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||