Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas-gombás-húsos rétes

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát megpirítjuk. átsütjük rajta a kis kockára szelt combot. fedő alatt félpuhára pároljuk, közben fűszerezzük. A gombát hozzáadva rövid lére sütjük. A negyedekre vágott májjal, a liszttel és a tejföllel készre pároljuk. Langyosra hűtjük.
A leveles tészta szélére pakoljuk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük, 200 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd ujjnyi vastagra szelve tálaljuk.
Isteni előétel, reggeli vagy borkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)