Karalábés-pulykás rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
6 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
10 dkg
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 db
karalábé |
38 |
2.1 |
0.2 |
6.9 |
1.4 |
0 |
40 dkg
pulykacomb |
115 |
20.5 |
3.6 |
0.4 |
0 |
75 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. A végére zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott karalábét és roppanósan puhára pároljuk. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot. Töltés előtt, közvetlenül, hozzáforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A réteslapokat kettesével egymásra terítjük, a közüket olajjal meglocsoljuk, majd betöltjük a pulykás töltelékkel. Konyharuha segítségével feltekerjük és a tetejüket is megkenjük olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt aranybarnára sütjük. Kissé kihűlve szeleteljük. Különböző mártásokkal tálalhatjuk elő- vagy főételnek, de borkorcsolyának is kitűnő.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)