Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karalábés-pulykás rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
40 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. A végére zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott karalábét és roppanósan puhára pároljuk. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot. Töltés előtt, közvetlenül, hozzáforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A réteslapokat kettesével egymásra terítjük, a közüket olajjal meglocsoljuk, majd betöltjük a pulykás töltelékkel. Konyharuha segítségével feltekerjük és a tetejüket is megkenjük olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt aranybarnára sütjük. Kissé kihűlve szeleteljük. Különböző mártásokkal tálalhatjuk elő- vagy főételnek, de borkorcsolyának is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)