Szalonnás-gombás medvehagymalepény
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 csokor
medvehagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
gombapor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
csiperke gomba |
39 |
5.9 |
0.2 |
3.3 |
1.9 |
0 |
15 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 evőkanál
hajdinaliszt |
336 |
9 |
1.7 |
71 |
4 |
? |
50 dkg
krémtúró |
276 |
18.2 |
21.1 |
3 |
0 |
37 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A bacont kockára vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékban megpirítjuk a gombát, sóval és a gombaporral meghintve. Félretesszük hűlni. A kétféle lisztet borssal és sóval összeszitáljuk. Óvatosan bánjunk a sóval, mert a bacon is sós. 3 tojássárgájával elkeverjük a krémtúrót (sovány, nem cukrozott), a lisztet, majd hozzáadjuk a bacont és a gombát. Végül óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a maradék 2 tojást, kevés sót és a tejfölt összekeverjük, a vékony csíkokra vágott medvehagymával és a tészta tetejére kenjük. 170 fokon további negyed órát sütjük.
Langyosra hűtjük és kockára vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)