Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szalonnás-gombás medvehagymalepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál gombapor ? ? ? ? ? ?
25 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál hajdinaliszt 336 9 1.7 71 4 ?
50 dkg krémtúró 276 18.2 21.1 3 0 37
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont kockára vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékban megpirítjuk a gombát, sóval és a gombaporral meghintve. Félretesszük hűlni. A kétféle lisztet borssal és sóval összeszitáljuk. Óvatosan bánjunk a sóval, mert a bacon is sós. 3 tojássárgájával elkeverjük a krémtúrót (sovány, nem cukrozott), a lisztet, majd hozzáadjuk a bacont és a gombát. Végül óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a maradék 2 tojást, kevés sót és a tejfölt összekeverjük, a vékony csíkokra vágott medvehagymával és a tészta tetejére kenjük. 170 fokon további negyed órát sütjük.
Langyosra hűtjük és kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)