Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
igény szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 pohár kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
65 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Összegyúrjuk a többi liszttel, az olajjal, sóval, két tojással és a kefírrel. Kb. egy óra alatt, langyos helyen, betakarva, duplájára kelesztjük. Négy részre osztjuk, majd körlappá nyújtjuk. Két lapot megkenünk a habosra kevert vaj felével és a másik lapot ráterítjük. Összenyomkodjuk a tésztát, majd ismét megkenjük vajjal. Meghintjük a bőrétől megfosztott, apróra vágott kolbásszal. A körlapokat cikkekre vágjuk és kiflivé tekerjük. A tetejüket megkenjük a félretett, felvert tojással és köménymaggal meghintjük. 20 perc kelesztés után, 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk. Sörözés-borozás nélkülözhetetlen kelléke. Gyerekeknek reggelire is pompás, paradicsommal vagy paprikával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)