Kolbászos kifli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
igény szerint
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
30 dkg
lángoltkolbász |
511 |
23 |
45 |
0.2 |
0 |
150 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 pohár
kefír |
52 |
3 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
65 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Összegyúrjuk a többi liszttel, az olajjal, sóval, két tojással és a kefírrel. Kb. egy óra alatt, langyos helyen, betakarva, duplájára kelesztjük. Négy részre osztjuk, majd körlappá nyújtjuk. Két lapot megkenünk a habosra kevert vaj felével és a másik lapot ráterítjük. Összenyomkodjuk a tésztát, majd ismét megkenjük vajjal. Meghintjük a bőrétől megfosztott, apróra vágott kolbásszal. A körlapokat cikkekre vágjuk és kiflivé tekerjük. A tetejüket megkenjük a félretett, felvert tojással és köménymaggal meghintjük. 20 perc kelesztés után, 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk. Sörözés-borozás nélkülözhetetlen kelléke. Gyerekeknek reggelire is pompás, paradicsommal vagy paprikával.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)