Kolbászos kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Nándi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Összegyúrjuk a többi liszttel, az olajjal, sóval, két tojással és a kefírrel. Kb. egy óra alatt, langyos helyen, betakarva, duplájára kelesztjük. Négy részre osztjuk, majd körlappá nyújtjuk. Két lapot megkenünk a habosra kevert vaj felével és a másik lapot ráterítjük. Összenyomkodjuk a tésztát, majd ismét megkenjük vajjal. Meghintjük a bőrétől megfosztott, apróra vágott kolbásszal. A körlapokat cikkekre vágjuk és kiflivé tekerjük. A tetejüket megkenjük a félretett, felvert tojással és köménymaggal meghintjük. 20 perc kelesztés után, 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk. Sörözés-borozás nélkülözhetetlen kelléke. Gyerekeknek reggelire is pompás, paradicsommal vagy paprikával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||