Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós béles

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
25 adag dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
25 adag cukor 402 0 0 99.9 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 késhegynyi szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
7 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe terítjük. Rákenjük a következő krémet: a tojások sárgáját, a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, részletekben beleforgatjuk a darált diót és a keményre vert tojásfehérjét. Elterítjük a tésztalapon, megszórjuk a mazsolával. Befedjük a másik lappal, a tetejét óvatosan megszurkáljuk.
Közepesen forró, előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük. Kivétel előtt végezzünk tűpróbát. Hidegen vágjuk kockára és porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)