Diós béles
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 maréknyi
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
25 adag
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
25 adag
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 késhegynyi
szódabikarbóna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
7 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe terítjük. Rákenjük a következő krémet: a tojások sárgáját, a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, részletekben beleforgatjuk a darált diót és a keményre vert tojásfehérjét. Elterítjük a tésztalapon, megszórjuk a mazsolával. Befedjük a másik lappal, a tetejét óvatosan megszurkáljuk.
Közepesen forró, előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük. Kivétel előtt végezzünk tűpróbát. Hidegen vágjuk kockára és porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)