A liszthez hozzáadom a sót, a porcukrot, a felkockázott vajat és a tojást. Késes robotgéppel morzsásra keverem. Keverőtálba öntöm a morzsás keveréket és tésztát gyúrok belőle. Gombóccá formálom és fóliába tekerve a hűtőbe rakom. Közben elkészítem a tölteléket. A cukrot egy edénybe teszem és addig főzöm, amíg a cukor elolvad és szép simára, aranybarnára karamellizálódik. Ekkor félrehúzom az edényt, belekeverem a durvára darabolt diót és néhány percig kevergetem a tűzön, majd hozzáöntöm a tejszínt és a mézet. Jól összeforrósítom az egészet, majd félrehúzom és hagyom kihűlni. Előveszem a tésztát, és néhány percig szobahőmérsékleten pihentetem. Fólia között 3-4 mm vékonyra nyújtom, és kibélelem a tésztával a tortaformát. A hideg karamelles diós tölteléket a tésztára öntöm, szépen elsimítom. A tetejére a maradék tésztából egy kerek tésztalapot nyújtok és ráfektetem. A maradék tésztával díszíthetjük a tetejét. Tojással megkenem és megszurkálom a tetejét és 210°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütöm majd visszaveszem 180°C-ra és további 30-35 percig sütöm.
A kész tortát langyosra hűtve lehet fogyasztani, de állítólag jobb, ha egy napot pihen.