Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gabi diós kiflije

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Advent, Buli, Édességek, Tészták, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
25 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a baracklekvárral kenhető masszává keverjük. Lisztezett felületen vékony lappá nyújtjuk és háromszögekre vágjuk. A háromszögek hosszabb szélére tölteléket halmozunk és a két végét behajtva kiflivé tekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A felvert tojással a tetejüket lekenjük és megszórjuk dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékbe ízlés szerint tehetünk citromhéjat vagy mazsolát is.
Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)